Saudaraku... My Kins...

Kena Tag
Malasnya. Itu perkataan pertama timbul bila Haaziq muncul di kotak jerit (shoutbox) dan mengumumkannya. Kena tag? :)

....
Umur yang saya ingin ulang kembali (Age that I wish to go back to)

Sebenarnya, saya tak ingin kembali pada usia yang dah lepas. Apa yang sudah, sudahlah... Namun demi memenuhi keperluan tuntutan tag ini, saya fikir suka untuk kembali pada tahun lepas, 2007.

*Terima kasih buat Margaret yang bersusah payah siapkan dan menampal gambar gambar di bawah. Tak tahu apa yang dia conteng... :)

....
Kenapa?

1. Tahun lepas saya dapat kontrak mengajar OKU di Pusat Latihan Perindustrian & Pemulihan Bangi (PLPP Bangi). Sangat menyeronokkan. Dapat jumpa Kekanda lily dan lelakinya dan ramai lagi



"Inilah barisan anak anak murid dia", Margaret.

"Gaya seorang tutor...", Margaret


"Bidadari dia..", Margaret
....
2. Tahun lepas juga Tumor mula tumbuh semula (relapse) Seronok sangat. Buat Kimo (merasa semula menjadi belut, rambut dan bulu gugur.. hehehe). Buat pembedahan kecil. Ada penjaga yang baik baik. :) Rasa bersyukur sangat sangat.


"Macam belut da.. :)", Margaret

"Masih tersenyum walau baru lima hari lepas pembedahan", Margaret

....
3. Kembali semula ke Janda Baik. rumah Abahku, Syed Hussein AlAttas Sangat tenang di sini. Ada kelapangan, lawatilah laman webnya dan nikmatilah keindahan tamannya.









"Ini syurga moeha di dunia",Margaret


....
4. Saya sakit. Seronok sangat. sebab dapat perhatianNya. Melalui rahmatNya ini, banyak kebaikan buat insan lain. :) Maaf tiada gambar untuk bahagian ini.


....
Tamat lah sudah. Hehehe. Sekali lagi terima kasih Margaret dan suami yang sudi bertandang semata mata untuk menampal foto foto di atas. Oleh kerana ini agaknya cara tag ni berfungsi maka, tujuh yang bertuah adalah;
1. Azry
2. Arsaili
3. Zak
4. Akim
5. Alex
6. Melati
7. Shah (maaf, tapi ingin tahu juga apa hasilnya nanti :)
38 Responses
  1. cakapaje Says:

    Salam Muha,

    Er...gambar yang ada 'darah' tu, betul ke make-up? Maaf, saya benar tak tahu.

    Dan, Shah yang kena buat tag tu, Shah mana? Shah Rir Khan ke? :)


  2. mOEha Aziz Says:

    salam shah,

    gambar yang ade darah? apa tu...

    hehehe... shah yang ini la.. shah rir khan lain kali la... hehehe


  3. waterlily Says:

    Salam

    Aii! adik botak. Yang tu ke yang kamu panggil kesumba. Hoo..hoo..kamu sungguh kachak. ahaks!

    Kakak teratai tak dapat menyaksikan saat-saat itu, sebab adinda Nizam melarang kakak melawat. Kalau waktu itu kakak ada, tak tertanggong rasanya.

    Oh kakakpun berMC lagi hari ni. Maklum, Allah sayangkan kita kan?

    ps: Nasib naik tak kena tag lagi. Selalunya Shah Rir Khan tu yang dok mengetag.

    Shah dah jawab ke belum? Nak pergi lawat.

    PS: clip Phill Collin tu best laa.
    Adiinda botak, siapa Margeret. Kenalkan dengan akak satu hari ya.


  4. mOEha Aziz Says:

    salam kekandaku,

    baru tau yang si margaret ni letakkan gambo yang sensasi... huhuhu... tapi kena hormat kan? itu hak dia... tapi geram jugak.. mata ni dah out kak.. hehehe

    nizam larang atas permintaan saya. sebab inilah juga saya mohon agar tiada sesiapa datang.

    betul. Yang Paling Atas sangat sayangkan kita. bayangkan dalam teraba raba ni, ada pulak software JAWS. boleh lah akhirnya online.. :)

    suami margaret adalah bekas cikgu saya. Cikgu Sammy. sekarang dah pencen. sepatutnya panggil aunty margaret tapi dia nak juga di panggil margaret je.. huhuhu... insyaallah, akan diperkenal juga pada akak.. :)


  5. cakapaje Says:

    Salam kembali Muha,

    Hehe...kalau Shah ini, dengan tidak dirancang namun ianya seperti sudah terancang, maka saya rasa entry terakhir saya - meditation - memenuhi citarasa dan kehendak tag ni. Cuma, ianya tidak bergambar sahaja.

    Muha, gambar last tu...darah betul ke?

    WL, takkan video clip je bes...? :)


  6. arsaili Says:

    salam muha...nanti kita ketemu, InsyaAllah akhir bulan June nak balik Msia atas urusan kerja skit..bro kat mana? KL ker?


  7. mOEha Aziz Says:

    salam shah,

    memang darah btul.. gambo tu si nizam yang ambik masa muha tak sedar... tapi tak dapat tengok macam mana ropa aku masa itu... :(
    hehehe

    tak aci... nak entry khas for tag ni... hehehe


  8. mOEha Aziz Says:

    salam arsaili,

    insyaallah kita kan berjumpa. yup, di kajang


  9. Kema Says:

    salam,

    margaret siap label bantal busuk lagi! hehe ;)


  10. mOEha Aziz Says:

    salam kema,

    tu la fasal, malu den... huhuhu.. tapi bantal tu dah merantau jauh.. sentiasa di sisi.. hehehe


  11. Zarina MR Says:

    hi dear,

    at last, keluar gak gambo u yg tu ye...


  12. mOEha Aziz Says:

    salam kak ina,

    everybody... inilah mama Luq... hehehe.. tak aci, tak tau pun masa posted entry last nite...

    nak cucuk perut my fren ngan nizam yg berkomplot sebuah sarkis ni... hehehe


  13. Azry Syarry Says:
    This comment has been removed by the author.

  14. Aneem Says:

    urm... me dah penah tgk moeha diserang sakit masa kat R.A.L.K haritu. trauma sangat sebab teringat masa arwah abah sakit dulu. tapi moeha sangat tabah. me sangat kagum.

    sekarang ni moeha adelah hero saya.
    *Winks*


  15. alex101 Says:

    tag? macam mana permainan ni? perlu tag orang untuk turut serta?


  16. mOEha Aziz Says:

    salam azry,

    hehehe... thanks ye... panjang2 kan ini a good game.


  17. mOEha Aziz Says:

    salam aneem,
    windunye kat aneem... lame tak ym.. hehehe. aneem sihat? thanks dear...


  18. mOEha Aziz Says:

    salam alex,

    alex penuhi kehendak tag ni pastu cari lagi tujuh orang yang alex nak tag...

    :)


  19. Amalina Says:

    Assalamualaikum,
    Semoga terus tabah menghadapi ujianNya yg Maha Penyayang.

    Wassalam.


  20. tokasid Says:

    Salam Muha:

    This is my personal take.
    Saya ada baca entri2 lama Muha dan conclusion saya terhadap Muha:

    Walaupun mula kurang penglihatan tetapi Muha tidak buta hati dan tidak buta iman.

    Saya mengenali ramai yang baik penglihatan mereka bagus pendengaran mereka sihat tubuh badan mereka tetapi buta hati dan perasaan mereka.Kelam iman mereka.

    Mungkin ALLAH menarik sedikit nikmat pancaindera dari Muha tetapi ALLAH gantikan dengan nikmat lain.Nikmat iman dan nikmat kasih sayang yang semakin pupus di jiwa ramai.

    ALLAHumma inna as alukal jannah, wa na'u saqatika wannar.


  21. mOEha Aziz Says:

    salam amalina,

    nama awak sebenarnya sama dengan seorang anak saudara saya yang sangat saya rindui..

    terima kasih atas doa.


  22. mOEha Aziz Says:

    salam doc,

    amin amin amin. moga tiap kata kata doc akan dimakbulkan Allah.

    syukran jazilan ya akhi..


  23. heya moeha aziz

    I might have met you in Janda Baik. I dont know. Im there sometimes. But I didnt know your actual condition. I dont want to say sorry (dont wanna make you feel more terrible). I think those cancerous cells would go away eventually. Hey, a bald head is great. Think of Yul Brynner and Telly Savalas. You've got a huge advantage there.


  24. mOEha Aziz Says:

    salam shirzad,

    good. maybe one day we could meet up there. thanks. i dont need sympathy. it is the greatest thing that ever happened to me. i'm happy with this gift. :)


  25. rizal Says:

    salam moeha aziz,

    speechless.. tak tahu nak kata about this tag.. apa pun..

    great, that you are feeling great.. itu yang penting.. dan yang penting jugak.. i am sure you have inspired some people too.. :) You have inspired me too ..

    senang-senang..lompat lompatlah ker restnrileks.. hihihi..

    happy blogging and have a great day everyday.


  26. mOEha Aziz Says:

    salam rizal,

    thanks. not a prob... baru saja balik dari restnrileks... cuma tak dapat nak tgk... huhuhu... mesti amazing as before...


  27. cakapaje Says:

    Salam kembali Muha,

    Ok...tapi tolong beritahu apa soalan sebenar tag ni agar tidak tersalah sasar nanti.


  28. rizal Says:

    salam moeha..

    mekasih singgah.. tak per la...

    amazing as b4? hehe.. banyak lagi artist2 luar sana yang amazing jugak tau.. tapi mekasih for the compliments..

    hey.. you are amazing too. I am sure you know that. :)

    Rizal doakan agar moeha sihat selalu.

    :)


  29. mOEha Aziz Says:

    salam shah,

    age that i wish to go back to :)


  30. mOEha Aziz Says:

    salam rizal,

    thanks.. moeha juga akan sentiasa doakan rizal.. :)


  31. halo moeha...rumah yang dekat janda baik itu ada dusun durian tak?

    saya doakan kesejahteraan buat moeha. saya kagum kerana moeha sungguh tabah. semoga terus tabah.


  32. Oh my.. Oh my.. I am so sorry.. I am not quite sure how exactly should I react. I am sorry for not knowing your condition before and if this tag made you somehow feel ..err.. bad? (I am not quite sure what the most suitable word)..

    Semoga Allah terus berikan kesejahteraan kepada kamu..

    Thanks a lot for your willingness to play along this tag. Really appreciate it. I am not sure if I will know the truth if not because of this tag :)

    salam,
    Haaziq


  33. mOEha Aziz Says:

    salam mangosteen,

    ada... best sangat... terima ksih sebab singgah


  34. mOEha Aziz Says:

    salam haaziq,

    not a prob! i'm not sad or feel bad at all... it is time for me to shed the truth... hehehe


  35. Bobo Cat Says:

    Just drop by to say hello, semoga sihat sihat selalu.

    BTW, I got here thru rizal blog.


  36. mOEha Aziz Says:

    bobo cat,

    terima kasih kerana singgah.. :)



  37. Anonymous Says:

    mhptiku7a

    my blog Same Day Loans


  • There was an error in this gadget

    Jangan menjerit tapi berbisiklah... Don't shout yet do whisper...


    ShoutMix chat widget

    Siapa tu?.. Who's there?..

    Yang Bertandang... Visitors...

    Website counter